Dak ge´soleerd

ECO paneel

Het ecopanneel is een light versie van het traditionele dakpaneel en bestaat uit een metalen buitenplaat en een witte aluminium folie langs de binnenzijde waardoor het gewicht beperkt blijft. Deze panelen zijn uiterst geschikt voor tuinhuis carport en kleine loodsen, enz. Het is perfect mogelijk deze panelen te combineren met de lichtdoorlatende panelen. Het ecopanneel is verkrijgbaar van 20mm tot 60mm dik.

ECO plus paneel

Het ecopluspaneel is ook een light versie van het traditionele dakpaneel en bestaat uit een metalen buitenplaat en een polyester binnenplaat waardoor hier het gewicht ook beperkt blijft. Deze panelen zijn uiterst geschikt voor vochtige plaatsen zoals een poolhouse of stallen voor dieren, enz. Het is perfect mogelijk deze panelen te combineren met de lichtdoorlatende panelen. Het ecoplus paneel is verkrijgbaar in 40mm en 60mm dik.

Golf paneel

Het golfpaneel is een copy van het traditionele cementvezel golfplaat maar dan ge´soleerd. Indien u 1 van meerdere daken wenst te vervangen of het uitzicht van golfplaten het best bij de bouwstijl past is dit het perfecte alternatief. Buiten en binnenplaat bestaan uit staal maar passen perfect bij de traditionele cementvezelplaat. Het golf paneel is verkrijgbaar van 40mm en 60mm dik.

Dakpaneel

Het traditionele dakpaneel bestaat uit een metalen of aluminium buitenplaat en een metalen binnenplaat en is hiermee het meest voorkomend dakpaneel. Het paneel is uiterst geschikt voor hoofdgebouw, bijgebouw, garage of loods. Er is ook een keuze tussen zichtbare en onzichtbare bevestiging en is optioneel ook verkrijgbaar met een brandcertificaat voor brandklasse Bs2d0. Hiermee kan dit manueel ook toegepast worden in openbare gebouwen waar de norm voor brandveiligheid veel hoger ligt.

Het is perfect mogelijk deze panelen te combineren met de lichtdoorlatende panelen. Het dakpaneel is verkrijgbaar vanaf 45mm tot 150mm dik.

Lichtstraten

Dit zijn lichtdoorlatende panelen die tussen de ge´soleerde panelen kunnen geplaatst worden om zo meer daglicht binnen te krijgen. Deze zijn tegenwoordig uit bijzonder goede kwaliteit waardoor deze na jaren nog even lichtdoorlatend zijn in tegenstelling met de vroegere polystyrene panelen die volledig verkleurden. Doordat deze een zeer glad oppervlak hebben kan vuil en mossen zich bijna niet hechten op het paneel en blijft het veel langer proper. Deze kunnen zowel van nok tot goot als tussenin geplaatst worden.

Dakpanpaneel

Het dakpanpaneel heeft het uitzicht van een traditioneel pannendak maar dan met alle voordelen, zo is het mogelijk om op kleine hellingen waar dit met traditionele pannen onmogelijk is het uitlicht van een pannendak te krijgen. Deze panelen kunnen op een zeer eenvoudige onderstructuur geplaatst worden in tegenstelling met een traditioneel dak wat een enorme besparing geeft in materiaal en op werkuren, dit tot wel 30%. De panelen bestaan uit 1 stuk van nok tot goot waardoor er geen onderbreking komt in de isolatie en dus ook geen koudebruggen creŰert en u geen risico meer loop dat er bij storm pannen gaan vliegen.

De plaatsingstijden van deze panelen zijn ook enorm kort. Zo is het mogelijk om in 1 dag tot 100m▓ oud dak af te breken en het nieuwe te plaatsen waardoor het savonds terug wind- en waterdicht is. Is het uitzicht van dit dakpanpaneel niet uw ding dan verwijzen wij u door naar het Slate en Tile system www.kingspan.be hierbij wordt er een combinatie gemaakt van dakpanelen met de door u gekozen dakpannen of leien waardoor u van de voordelen van het dakpanpaneel kunt genieten.

Het dakpanpaneel is verkrijgbaar van 40mm tot 120mm dik.
Kleurenkaart
Kleurenkaart

Hieronder vind u de kleurkaart van de verschillende fabrikanten: